Öğrenciler Meslek Lisesi Seçmeli

Öğrenciler Meslek Lisesi Seçmeli

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, LGS tercih dönemini değerlendirerek öğrencileri ve velilerini Meslek Liselerini seçmeye davet etti.

A+ A-

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, LGS tercih dönemini değerlendirerek öğrencileri ve velilerini Meslek Liselerini seçmeye davet etti.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı 3 Temmuz’da başlayan ve 19 Temmuz’da sona erecek olan LGS (Liselere Geçiş Sistemi) tercihlerinde öğrencileri ve velilerini Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) başta olmak üzere ilimizdeki diğer meslek liselerini seçmeye davet etti. Bu okullarda öğrenim güren öğrencilerin diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm teorik derslerini en iyi şekilde aldıklarını ifade eden Varlı bunun yanında da meslek bilgisi derslerini atölye, laboratuvar ve işyerinde uygulamalı şekilde öğrenerek çalışma hayatına daha sağlam adımlarla hazırlandıklarını ifade etti.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının proje okulu olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin gerek idarecileri, gerek öğretmenleri ve gerekse teknik araç gereçleri bakımından son derece kaliteli eğitim verdiğine dikkat çeken Varlı, ülkemizin geleceği olan öğrencilerin meslek liselerinden mezun olduklarında aranan elemanlar olacaklarını ifade ederek şunları söyledi; “Değerli öğrencilerimiz, sevgili gençlerimiz. Sizler bizim ve ülkemizin geleceğisiniz. Ülkemizin doktora, mühendise, avukata, hamim ve savcıya ne kadar ihtiyacı varsa güçlü bir ekonomi için üretim alanında nitelikli çalışan gücüne de o kadar ihtiyacı vardır. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden mezun olduğunuzda ilimizin ticaret ve sanayi alanlarının aranılan elemanları olacaksınız. İnşallah mezun olduktan sonra bir kısmınız yükseköğretimine devam ederken bir kısmınız kamuya ve bir kısmınız da iş dünyasına katılacak. Sizlerin iş dünyasına katılımınız sürecinde bizler Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yanınızdayız ve sizlere destek olacağız”

Öğrenci velilerine de çocuklarının meslek sahibi olmaları konusunda tercihlerinde yardımcı olmaları tavsiyesinde bulunan Varlı; “Saygıdeğer öğrenci velileri, geride bıraktığımız dönemde hem tüm dünyada ve hem de ülkemizde yaşanan gelişmeler neticesinde güçlü ve üretken mesleki eğitimin önemi bir kez daha anlaşıldı. Türkiye’nin ve Kırıkkale’nin sanayi ve ekonomisinde çırak, kalfa, usta ve donanımlı-tecrübeli kişilere her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemiz genelinde Meslek Liselerinden yana tercih artmaya devam etmektedir. Bizler ticaret erbabı ve sanayiciler olarak bu talebin daha da artacağına inanıyoruz. Odamızın desteklediği Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde Makina ve Tasarım Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme alanlarında gelişen teknolojinin imkanları kullanılarak verilen eğitimler öğrencilere avantaj sağlıyor. 3 Temmuz’da başlayan ve 19 Temmuz’a kadar devam edecek LGS tercih süresince iş dünyasına bir adım önde girmek isteyen öğrencilerimizi Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih etmeye davet ediyoruz.” dedi.


Bu haber toplam 843 defa okunmuştur